Overig

Overal. Altijd. Alles. Hetzelfde.

527

Windows 8

Aspect | ICT biedt ICT-diensten, advies en hulp bij ingebruikname en benutting van uw automatisering. Binnen deze dynamische branche volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Vanaf 26 oktober valt er nog meer te kiezen, want dan is Windows 8 beschikbaar. Kees Meerkerk, Teamleider Techniek, en Arie van ’t Verlaat, Algemeen Directeur, leggen uit welke voordelen dit nieuwe besturingssysteem genereert.

Microsoft noemt de ingebruikname van Windows 8 ‘het grootste vernieuwingsproces sinds de introductie van Windows 95’. Die bewering durft Van ‘t Verlaat niet te staven, maar hij erkent dat Windows 8 voor klanten het gemak vergroot. “Het bijzondere van het nieuwe besturingssysteem is dat een applicatie er op de pc, laptop, telefoon en tablet precies hetzelfde uitziet en overal op werkt. Er worden steeds meer bedrijfsgerichte applicaties ontwikkeld, dus ook voor organisaties is dit in een goede zaak. Monteurs die op hun telefoon of tablet hun werkbon invoeren of uren verantwoorden, krijgen overal dezelfde app te zien. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor zorgmedewerkers die digitaal een patiëntendossier bij willen werken.” Het uiterlijk van Windows 8 heeft ook een metamorfose ondergaan. Het is meer dan zomaar een upgrade. Meerkerk: “De startknop komt te vervallen en tegels vormen de snelkoppeling. De bediening wordt overal hetzelfde op, het apparaat doet er niet meer toe.” ‘Overal.Altijd.Alles.Hetzelfde’, luidt dan ook het credo dat hoort bij de introductie van Windows 8 waarbij deze nieuwe Windows versie een belangrijk onderdeel is van de platvormvisie van Aspect | ICT. Andere vernieuwde onderdelen die aansluiten bij dit gedachtegoed zijn onder andere: Windows Server 2012, Windows Phone 8 en Azure. Het benutten van deze combinaties zorgt voor een hogere productiviteit van medewerkers. Daarnaast zorgt deze uniformiteit voor een goed beheersbaar geheel wat tot kostenbesparing leidt. Tot slot zijn de beveiliging van gegevens en privacy belangrijke aspecten die worden gewaarborgd.

Om haar klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, test Aspect | ICT het nieuwe systeem al volop. De bevindingen zijn positief. “We zijn ons eigen testpanel. Alle programma’s draaien op het nieuwe systeem. De overeenkomstigheid is een verademing. Een probleem zoals een Excel-bestand fatsoenlijk op een iPad te zetten, komt met Windows 8 niet voor. Klanten hoeven straks minder na te denken, het gemak en de efficiency nemen toe. Microsoft heeft de focus gelegd op de voorkant, op wat gebruikers zien. Het uiterlijk is anders en beter, maar de motor is hetzelfde,” legt Van ’t Verlaat uit. Windows 8 is geschikt voor touchscreen en Microsoft ontwikkelde daarom ook een tablet: de Microsoft Surface. Deze wordt eveneens op 26 oktober gelanceerd en beschikt over een 10 inch scherm. De Microsoft Surface heeft bovendien een ingebouwde stand en biedt als extra een cover waar een toetsenbord en trackpad zitten ingebouwd, waardoor je bij het typen de ervaring van een volwaardige laptop hebt. Meerkerk: “Naar de tablet zijn we ook nieuwsgierig. We hopen hem eind oktober in handen te hebben.”

Nieuwsgierig geworden naar Windows 8? Aspect | ICT is een van de deelnemers aan de Drechtsteden BUSINESS | BEURS 2012, die op 31 oktober en 1 november plaatsvindt in de Biesboschhal in Dor-drecht. “Hier gaan we graag met bezoekers en bedrijven in gesprek over ICT-diensten. Tevens verzorgen wij een workshop over de aanstaande introductie van Windows 8 en de kracht van het Microsoft platform. Natuurlijk hopen wij dat bedrijven na een eerste kennismaking met Windows 8 net zo enthousiast zijn als wij.”