Overig

Peter Goedvolk het meest invloedrijk in 2013

468

Volgens de lezers van zakenmagazine Rijnmond BUSINESS was Peter Goedvolk, oprichter en tot voor kort directievoorzitter en aandeelhouder van Argos Oil, het meest invloedrijk in 2013 in het Rijnmondgebied.

In de maanden oktober, november en december heeft de redactie van Rijnmond BUSINESS onderzoek gedaan onder de lezers van dit magazine, met als vraag wie er volgens hen het meest invloedrijk is in deze regio. De lezers zijn ondernemers, directeuren en managers in het bedrijfsleven, bij instellingen en overheidsinstellingen. Ook zijn de ‘Vrienden van Rijnmond BUSINESS’ tijdens de door ons georganiseerde BOB borrels bevraagd in dezelfde periode. De ondervraagden konden vijf namen vermelden op het vragenformulier. Uit dit representatieve onderzoek kwam een grote hoeveelheid aan namen naar voor. Een van de meest genoemde namen en ook weer heel vaak op nummer een was die van Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij was echter in 2012 reeds winnaar en volgens de door ons opgestelde regels kan iemand de Influential Award niet tweemaal achter elkaar winnen.

Overigens kwam de naam van Peter Goedvolk in z’n totaliteit het meest voor op de ingeleverde formulieren en kwam hij ook in absolute zin het vaakst het hoogst voor op de lijst. Dit resulteerde er dan ook toe dat Goedvolk werd uitgeroepen tot meest invloedrijk persoon van het Rijnmondgebied in 2013.

Tijdens de tweede dag van het netwerkevenement People’s Business, op donderdag 16 januari ontving Peter Goedvolk de Rijnmond BUSINESS Influential Award 2013 uit handen van de winnaar van 2012, burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het was tijdens de door Jan Dirk Stouten gepresenteerde uitreiking druk, maar ook rumoerig. Dit weerhield de burgemeester er niet van om aandacht te vragen voor zijn verhaal. Hij roemde Peter Goedvolk vanwege zijn activiteiten, initiatieven en doorzettingsvermogen. Ook zei hij dat Peter Goedvolk zijn naam ook eer aan deed. ‘Want Peter is Goedvolk, je klopt niet snel tevergeefs bij hem aan’, aldus Aboutaleb. Hierna reikte hij de door Glasgeschenken Gouda ontworpen en vervaardigde sculptuur aan een trotse Peter Goedvolk, die ook nog eens een cadeaubon ontving van OGER voor een maatkostuum.

Top 5

  1. Peter Goedvolk eindigde in 2012 op plaats twee van meest invloedrijke personen in het Rijnmondgebied. In 2013 was hij volgens onze lezers de onbetwiste nummer een. Hij is oprichter van Argos Oil en was er de drijvende kracht achter het succes. Het afgelopen jaar was een moeilijk jaar voor hem. Het was duidelijk geen koek en ei tussen Goedvolk en de andere aandeelhouders binnen Argos. Voor de lezers van Rijnmond BUSINESS was dit allerminst geen belemmering om Peter Goedvolk te kiezen als meest invloedrijk persoon!
  1. Jan Peter Balkenende, onze voormalig minister-president, stond vorig jaar als nummer drie reeds op het virtuele podium. Dit keer is hij weer een plaatsje gestegen en staat nu dus op twee. Wie weet zien we Hoogleraar Governance Institutions Internationalisation aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, volgend jaar wel op de hoogste trede, maar dan moet hij wel Feyenoords trainer Ronald Koeman van het lijf weten te houden.
  1. Ronald Koeman is de snelste stijger in de top tien van meeste invloedrijke personen over het afgelopen jaar. Hij stijgt namelijk van plaats nummer tien in 2012, naar een plaatsje op het podium in 2013. Wie weet wat er gebeurd als Feyenoord onverwacht toch nog op de tweede eindigt in de competitie, of zelfs nog wel landskampioen zou worden… Hij zou dan ook zomaar op plaats een van meest invloedrijke personen terecht kunnen komen.
  1. Hans Smits, tot eind 2013 president directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, leek in 2013 uit de top vijf weg te vallen. In 2012 zakte hij immers van plaats drie naar plaats vijf, maar juist in zijn laatste jaar dichten onze lezers hem weer meer invloed toe en zo eindigde Smits dit keer op plaats vier.
  1. Coen van Oostrom’s gestage opmars leek in 2012 tot stilstand te zijn gekomen. Evenals in 2011 eindigde hij in dat jaar als nummer zes. Maar zie hier, de trein komt weer in beweging en ondanks het feit dat Van Oostrom sinds begin mei van 2013 geen directievoorzitter meer is van OVG, waarvan hij overigens nog wel CEO is, en hij zijn pijlen vooral op de buitenlandse markt richt, is hij door onze lezers gewaardeerd met een vijfde plaats. Of het gereedkomen van De Rotterdam hier iets mee van doen heeft laat zich raden.