Overig

Prijswinnend Auto Wüst is zuinig op haar klanten

1031

Bij Auto Wüst, met vestigingen in Oud-Beijerland, Hellevoetsluis en Dordrecht, is de klant nog echt koning. Dat die bewering klopt, blijkt wel uit het feit dat de Dordste vestiging onlangs werd uitgeroepen tot meest klantvriendelijke Mercedes-Benz dealer van Nederland. Het bedrijf kreeg de prestigieuze titel en de bijbehorende Klant Nr 1.-trofee omdat de servicegerichtheid en klantvriendelijkheid binnen het bedrijf ongeëvenaard hoog is.

Marcel Wüst, die samen met zijn broer George de dagelijkse leiding heeft, is enorm dankbaar voor de waardering die hij middels de award van de klanten heeft mogen ontvangen. “Zonder al onze enthousiaste medewerkers, toeleveranciers en klanten was dit niet gelukt. We hebben het met zijn allen gedaan.”

Hoog verwachtingspatroon blijven waarmaken

Wüst is vooral heel erg trots op iedereen die het succes mogelijk heeft gemaakt. “We beschikken over een gedreven team van medewerkers, in alle filialen. Niets is ze te veel, alles wordt er aan gedaan om het onze klanten naar de zin te maken. Naast het hoge servicelevel zijn onze medewerkers ook stuk voor stuk vakkundig en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Die combinatie is goud waard.” Auto Wüst werd in 1928 als universeel garagebedrijf opgericht door de opa van Marcel en George. In deze beginjaren van toenemende mobiliteit was het bedrijf, naast automobielen, gespecialiseerd in reparaties van alles wat met techniek te maken had, met name landbouwwerktuigen. In 1946 werd Auto Wüst Volkswagendealer, wat tot 1967 duurde. Hierna richtte Auto Wüst zich op occasions van alle merken. In deze tijd ontstond ook de passie voor Mercedes-Benz. Sinds 1981 is Auto Wüst Mercedes-Benz dealer voor de Hoekse Waard en sinds 2011 is het bedrijf ook gevestigd aan de Mijlweg 81 te Dordrecht. Op dat moment stonden George en Marcel Wüst al 2 jaar aan het roer van de organisatie. Zowel George als Marcel hebben alle bedrijfsonderdelen van jongs af aan doorlopen. George is sinds 1987 volwaardig in dienst en Marcel vanaf 1993. Door de jaren heen veranderde er veel in de autobranche, maar wat onveranderd is gebleven is dat Auto Wüst staat voor kwaliteit, passie, deskundigheid, betrokkenheid en klantvriendelijkheid. “Klanten kennen onze status en verwachten veel van ons. Wij moeten dat verwachtingspatroon iedere dag waarmaken. Een klein foutje kan al funest zijn en een deuk in ons goede imago slaan. Daarom streven wij naar perfectie. Natuurlijk gaat er soms ook iets niet helemaal naar wens, maar dan doen we er alles aan om het naar tevredenheid op te lossen. We zijn zuinig op onze klanten.”

Loyale en gepassioneerde klanten

De klanten van Auto Wüst kunnen volgens Wüst getypeerd worden als ‘enorm loyaal’. “Er zijn er bij die al 40 jaar gebruik maken van onze diensten. Dat is een heel groot compliment. Klanten weten dat ze op ons kunnen vertrouwen en dat wij ze op alle gebieden ontzorgen. Daarnaast beschikken wij met Mercedes-Benz natuurlijk over een topmerk, wat een brede doelgroep aanspreekt.” Dankzij de ruime keuze in modellijnen is er voor ieder wat wils. “Met Mercedes-Benz kun je alle kanten op. In 1981 voerden wij 3 modellen, tegenwoordig zijn dat er 20. Het merk spreekt daardoor voor velen nog meer tot de verbeelding. Steeds meer jonge mensen schaffen een Mercedes-Benz aan en het aantal dames dat voor het merk kiest, groeit ook. Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen onze passie voor Mercedes-Benz delen.” Ook uit passie ontstaan is het Carel Wüst Automuseum aan de Mijlweg in Dordrecht, wat enkele jaren geleden door Marcel en George werd gerealiseerd. Het museum toont een privécollectie van ruim vijftig automobielen, die de gehele geschiedenis van de automobiel beslaat. Het museum is vrij toegankelijk voor het publiek. De veelzijdige privécollectie van het Carel Wüst Museum is in zestig jaar door de familie Wüst verzameld. “De tentoongestelde oldtimers en youngtimers zijn volledig in authentieke staat en bieden de bezoeker inzicht in de ontwikkeling van de automobiel sinds de tijd van paard en wagen”, aldus Wüst. De Patent Motorwagen van Carl Friedrich Benz uit 1885, de eerste automobiel ter wereld, is één van de grootse pronkstukken. Andere iconen uit het verleden zijn een Peugeot uit de jaren twintig en de auto van Kuifje in Afrika van het merk De Dion Bouton.

Ger Vos als ambassadeur

Met het uitdragen van de merkbeleving zit het dus wel goed. “Wat ons binnen Auto Wüst bindt, is de enorme passie die wij voor ons vak en voor Mercedes-Benz voelen. Het is één van de mooiste aspecten van ons vak om te zien dat hetzelfde enthousiasme ook bij onze klanten te bespeuren is. Uiteindelijk streven we niet alleen naar tevreden klanten, maar naar klanten die fan van ons zijn. Zij zijn namelijk echte ambassadeurs.” Degene die de rol van ambassadeur voor Auto Wüst sinds enige tijd op zich heeft genomen is societyzanger Ger Vos. Ger die onlangs zijn tweede grote en succesvol verlopen concert gaf in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en mede oprichter is van de exclusieve Kennissenclub, een businessclub voor de top van het zakenleven, is een ware autoliefhebber.  Net als de andere regionale ambassadeur van Auto Wüst, autocoureur Meindert van Buuren, past ook de zanger goed bij de organisatie. “Ger is kwaliteitsbewust en al jaren een enthousiast liefhebber van Mercedes-Benz en Auto Wüst. Er is een match tot stand gekomen, omdat het gevoel goed is. Beide partijen hebben dezelfde visie en uitstraling en passen bij elkaar. Binnen ons verspreidingsgebied is hij een bekendheid en daarbuiten natuurlijk ook. Tijdens de introductie van de C-Klasse en GLA-Klasse zal Ger optredens verzorgen en op lokale evenementen geeft hij eveneens acte de presence. Hij combineert muziek met relatiemarketing.” Uiteraard vervoert hij zich van en naar de optredens in een fonkelnieuwe Mercedes-Benz, die onlangs aan hem werd uitgeleverd. “Auto Wüst ziet de toekomst zonnig in. Zo lang we zelf gepassioneerd blijven en de mensen om ons heen dat ook zijn, blijven we aan de top.”