Overig

Rijnmond Werkt Door wil regio zoveel mogelijk aan het werk houden ondanks corona

1092

Hulp voor werkgevers om vraag en aanbod medewerkers te matchen

Zoveel mogelijk mensen uit de Regio Rijnmond aan het werk houden. Dat is het doel van het nieuwe initiatief Rijnmond Werkt Door. Als gevolg van het coronavirus is er een verschuiving op de arbeidsmarkt ontstaan. Er zijn organisaties die veel minder werk hebben en er zijn ondernemingen bij wie de vraag naar medewerkers explosief is gestegen. Met Rijnmond Werkt Door wil Rotterdam samen met andere gemeenten uit de arbeidsmarktregio Rijnmond, UWV, Randstad en sociale partners die zich verenigd hebben in het Werkbedrijf zoveel mogelijk mensen aan het werk houden.

Rijnmond Werkt Door is een dienstverleningsconcept dat werkgevers die minder of geen werk meer hebben voor hun medewerkers, matcht met ondernemingen die juist hard mensen nodig hebben. WerkgeversServicepunt Rijnmond neemt samen met Randstad de uitvoering op zich. Deze aanpak komt bovenop de landelijke noodmaatregelen en sluit aan bij soortgelijke initiatieven die al zijn ontstaan. Het is de bedoeling dat zo min mogelijk werknemers, uitzendkrachten en zzp’ers hun inkomen kwijtraken en dat zoveel mogelijk bedrijven die te weinig werk hebben, kunnen overleven. De aanpak biedt ondernemingen en organisaties die momenteel te veel werk hebben, kansen om de vraag aan te kunnen.

Richard Moti, wethouder Werk & Inkomen in Rotterdam, pleit dan ook voor snel handelen: ‘’Het uitgangspunt is dat we zoveel mogelijk mensen aan het werk houden en werkgevers helpen om hun organisaties draaiend te houden. De economische en financiele gevolgen van het coonavirus kunnen zo hopelijk beperkt worden. Ik roep de werkgevers in onze regio dan ook op om contact op te nemen met Rijnmond Werkt Door om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen.“

Alex Groeneveld, Operationeel directeur Randstad Nederland, zegt hierover: “We zijn blij dat we ons kunnen inzetten voor werkgevers en werknemers in de regio. De economie draaiende en mensen aan het werk houden is essentieel om deze crisis door te komen. We hopen dat andere arbeidsmarktregio’s dit goede voorbeeld van de regio Rijnmond zullen volgen.”

“De uitbraak van het coronavirus zal naar verwachting een grote impact gaan hebben op de economie en de werkgelegenheid. UWV vindt het belangrijk dat mensen kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij. Daarom dragen wij graag bij aan het zoveel mogelijk op gang houden van de economie door, samen met andere partijen, een proactieve dienstverlening te bieden”, aldus Marina Siebkes regiomanager Rijnmond.

website www.rijnmondwerktdoor.nl Werkgevers die geïnteresseerd zijn, kunnen zich vanaf 9 april melden via de website www.rijnmondwerktdoor.nl. Binnen een werkdag worden zij teruggebeld door een adviseur van WSP Rijnmond of door Randstad om de verschillende mogelijkheden voor het tijdelijk uitwisselen van medewerkers te bespreken.