Overig

ROGAM Groep voor tweede jaar op rij uitgeroepen tot Best Managed Company

564

ROGAM Groep, waar de Mercedes-Benz dealers ROGAM en Victoria uit Groot-Rotterdam toe behoren, heeft ook dit jaar weer het predikaat ‘Best Managed Company’ ontvangen van Deloitte. Het accountantsbureau onderzocht samen met TiasNimbas Business School en VNO-NCW welke bedrijven uit het midden- en grootbedrijf het beste worden geleid. De uitkomst was dus wederom positief voor ROGAM Groep, tot vreugde van Hans van Ruiten, algemeen directeur, en Martin den Heijer, operationeel directeur.

In het juryrapport staan lovende woorden over ROGAM Groep. Zo wordt de heldere, strategische visie en bijbehorende daadkracht geprezen. Ook valt het autobedrijf in positieve zin op vanwege de aandacht voor (sociale) duurzaamheid en hoge klanttevredenheid. Van Ruiten is trots op de uitkomst. “Het bevestigt dat we de goede weg zijn ingeslagen. De autobranche is volop in beweging, dus zijn wij dat ook. Het bedrijf is de laatste jaren flink gegroeid. Inmiddels staan er zo’n 220 medewerkers op de payroll. Ondanks de grootte staan we nog steeds bekend als een warm familiebedrijf, met veel oog voor service en persoonlijke aandacht. Afspraak is afspraak, wij doen wat we beloven. Het doet me dan ook deugd dat we in het rapport goed scoren op stabiliteit van de organisatie, klantgerichtheid en onze visie op de toekomstige ontwikkelingen in de autobranche en de positie van ROGAM Groep hierbinnen.”

Deloitte organiseerde het Best Managed Companies programma voor de vijfde maal. Het programma richt zich op niet-beursgenoteerde ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro, waarvan het management ook een aandeel in het bedrijf heeft. De landelijke jury kende 72 van de 152 bedrijven de titel ‘Best Managed Company’ toe. Volgens Den Heijer gaat ROGAM Groep na de erkenning op dezelfde voet verder. “We doen veel op inzicht en gevoel en dat zal zo blijven. Ook zijn we een open en transparant bedrijf. We werken in een dynamische branche en om aansluiting te houden en waar mogelijk voorop te lopen, blijven we innoveren.” Eén van die innovaties met het oog op de toekomst is de verbouwing van de Victoria-vestiging aan de Autostrada in Rotterdam. Van Ruiten: “Met een showroom van ruim 3000 m2 en een personenwagenwerkplaats die ruim twee keer zo groot wordt als de huidige werkplaats, sluiten we weer volledig aan op de enorme ambities van Mercedes-Benz.” Duurzaamheid is ook onlosmakelijk verbonden aan de bouw van het hypermoderne pand. Den Heijer: “In samenwerking met Van Gansewinkel worden veel materialen volgens het Cradle to Cradle principe hergebruikt. Bij de opbouw van ons nieuwe pand houden we zoveel mogelijk rekening met de toepassing van materialen die voortkomen uit dit recyclingproces. Ook maken we gebruik van LED-verlichting.” Medio augustus opent de nieuwe vestiging aan de Autostrada haar deuren en op 15 en 16 september vindt de officiële opening plaats, in combinatie met de spetterende introductie van de nieuwe A-klasse. Dus bij ROGAM Groep blijft er voldoende reden tot feest.