Overig

Rutte & Zn. unieke vergaderlocatie

711

De meeste inwoners van Dordrecht kennen distillateurs en likeurstokers Rutte & Zn. wel. Wat zij niet weten, is dat er achter de historische gevel van de winkel aan de Vriesestraat een dynamisch bedrijf schuil gaat.

Rutte & Zn. was vijf generaties lang een familiebedrijf. Vorig jaar is Rutte in andere handen overgegaan. Koninklijke De Kuyper uit Schiedam werd de nieuwe eigenaar, een overname waar directeur Myriam Hendrickx Van Rutte en Zn. blij mee is. “Dit biedt ons meer armslag. Wij kunnen ons nu meer op andere activiteiten gaan richten.” Rutte en Zn. is niet alleen de gezellige winkel en de Proefkamer aan de Vriesestraat, het bedrijf levert al jaren topproducten aan het topsegment in Nederland. Zo vindt u de Dordtse dranken onder meer bij Gall & Gall, Makro, Sligro, Hanos, Mitra en honderden zelfstandige slijterijen. En u kunt tegenwoordig ook Rutte jenevers en likeuren bij alle Van der Valk hotels bestellen. De likeuren en jenevers vinden hun oorsprong in Dordrecht. Alles wat vanuit de winkel en het proeflokaal aan de Vriesestraat zijn weg naar de klant vindt, is handwerk en wordt met uiterste zorg gemaakt. Voormalig levensmiddelentechnoloog Hendrickx: “Wij zijn een bekende naam in ‘slijtersland’ en hebben een reputatie hoog te houden. Uniek aan ons bedrijf is dat we een lokale thuismarkt hebben waar we met collega-ondernemers leuke producten samenstellen zoals relatiegeschenken.”

Op dit moment oriënteert Rutte & Zn. zich op de toekomst. “De zakelijke markt is een belangrijk speerpunt. We hebben een unieke, originele en historische locatie en er is óók nog wat te doen, proeven en beleven! Als bezoekers bij ons over de drempel stappen, is het alsof ze teruggaan in de tijd. De winkel en de distilleerderij zijn nog in originele staat. Boven de distilleerderij, in de vroegere woonkamer van Simon Rutte, is nu de sfeervolle Proefkamer gevestigd.” De distilleerketels van Rutte zijn nog in gebruik. Terwijl u zit te vergaderen, wordt er beneden gewerkt en hebt u kans dat net op dat moment de meest prachtige distillaten uit de ketels druppelen. “Wij nodigen het bedrijfsleven graag uit om voor een dag hun werkomgeving te verplaatsen naar ons, te vergaderen in de authentieke ruimte en af te sluiten met een heerlijk glas Rutte tijdens de proeverij met uitleg en rondleiding.”

Typisch Hollands, typisch Dordts
Rutte manifesteert zich nadrukkelijker met relatiegeschenken. “Iets typisch van deze omgeving is leuker om te geven dan een standaard fles wijn. We kunnen de pakketten op maat maken: jenever of likeur, wel of niet in combinatie met kaas of bonbons, een culinair pakket met recepten of Dordtse koffie met een Dordtse koffiemok en Abdijlikeur. We kunnen zelfs een etiket voor een bedrijf laten maken waardoor een ‘eigen’ product gecreëerd wordt,” aldus Hendrickx.