Overig

Signpower investeert in toekomst

537

Signpower is een begrip in de regio als het om ‘signing’ gaat. Zes jaar geleden startte Peter van Wingerden zijn bedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht. Met nul klanten en nul opdrachten, maar door hard werken en de durf om nieuwe zaken op te pakken is er nu sprake van een bloeiend bedrijf.

Van Wingerden heeft opnieuw zijn nek uitgestoken, de nieuwste aanwinst is een vlakbedprinter, een forse investering die het bedrijf nieuwe mogelijkheden biedt. “Wij zijn bij uitstek een signing bedrijf. Reclame van A tot Z is onze slogan en dat doen we op veel manieren zoals (auto)belettering, gevelreclame, bouwborden, vlaggen, kleding of wat dan ook. Op alles waar letters, cijfers, logo’s of wat dan ook op moet komen, kunnen wij uitvoeren. Met de nieuwe vlakbedprinter maken we een grote stap voorwaarts. Het is een printer waarmee we oppervlakten van 2,5 bij 1,25 meter in een keer kunnen bedrukken. Het materiaal waarop de print moet komen maakt niet uit. Van glas tot roestvrijstaal en van hout tot doek, veel is mogelijk en het resultaat is prachtig.” De vlakbedprinter, waarvoor een aparte ruimte binnen Signpower is gebouwd, kan materiaal tot 5 cm dikte bedrukken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een deur in één keer van een mooie print te voorzien. “Met de nieuwe printer zijn we snel en flexibel. Materiaal, grote of kleine formaten en kleine of hoge oplagen, het maakt niet uit. Ik voorzie veel kansen op zowel de particuliere als de zakelijke markt.”

Veel opdrachten komen bij Signpower binnen via diverse websites met verschillende producten. Zo is de website www.foopla.nl al actief en vooral particulieren maken gebruik van deze site. Om de zakelijke markt te bewerken heeft Signpower in samenwerking met het Sliedrechtse bedrijf Acceleratic een speciale ‘bordensite’ ontwikkeld: www.magneetplaatgroothandel.nl is er voor de zakelijke markt waarbij bedrijven zelf hun magneetplaten en borden kunnen samenstellen. “Alles is via een simpel ontwerpprogramma te volgen. Tekst, kleur, lettergrootte, de klant kan het maken zoals hij het wil en hij ziet meteen het resultaat en wat de kosten zijn. Wij zorgen – of eigenlijk de machine zorgt voor een perfect resultaat.”

De overige zakelijke markt wordt door Peter van Wingerden eigenhandig aangepakt. “Bouwborden, routeborden, fotowanden, je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen er met de nieuwe vlakbedprinter een professionele en kwalitatief hoogstaande print van maken. Je ziet tegenwoordig steeds meer foto’s, logo’s etc. van gigaformaat niet alleen binnen, maar ook aan de buitengevels van bedrijven. Nu kan het nog beter, mooier en groter en daar wil ik de zakelijke markt graag van overtuigen.”