Overig

ss Rotterdam en Watertaxi Rotterdam slaan handen ineen

951

Door de nieuwe samenwerking tussen het ss Rotterdam en Watertaxi Rotterdam is het schip dichterbij de stad dan ooit. Vanaf april 2015 kan namelijk iedereen dagelijks tussen 07:00 en 00:00 uur met een snelle Watertaxi tegen een gereduceerd tarief naar het ss Rotterdam en van het ss Rotterdam naar een willekeurige andere centrumlocatie vervoerd worden.

Dagelijks snel en voordelig heen en weer tussen het ss Rotterdam en een andere centrumlocatie

De Watertaxi is een betrouwbaar en snel alternatief voor iedereen die reistijd wil besparen. Reis met 50 km per uur over het water op een spectaculaire manier naar uw bestemming tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Voor alle ritten tussen het ss Rotterdam en één van de andere 21 centrumlocaties betalen volwassenen vanaf 1 april 2015 € 5,- p.p. en kinderen € 2,50 p.p. voor een enkele reis. Onder de centrumlocaties van Rotterdam worden onder andere: Maaskade/Noordereiland, Stieltjesstraat/Entrepotgebied, Wilhelminapier/Hotel New York, Maashaven, Boompjes, Leuvehaven, Veerhaven en de Euromast bedoeld. De betaling geschiedt aan boord of door middel van de nieuw ontwikkelde Watertaxi voucher die onder andere te koop is bij de hotelreceptie van het ss Rotterdam.

Ultieme maritieme beleving

Het ss Rotterdam wordt door de mooie samenwerking met Watertaxi Rotterdam nog toegankelijker en beter bereikbaar. Tegelijkertijd biedt het kansen voor nieuwe samenwerkingen, zoals met Maritiem Museum Rotterdam. Men kan plaatsnemen aan boord van één van de snelle Watertaxi’s die aanmeren aan het nieuwste ponton van het ss Rotterdam op het B-Deck. Het ponton met de naam ss Rotterdam Boarding Platform is gelegen aan stuurboordzijde van het schip en dient als op- en afstapplaats voor bezoekers van het ss Rotterdam. Hierdoor kunnen bezoekers direct vanaf het water het schip betreden. Vanaf 1 april wordt het ponton elke dag tussen 09:00 uur en 20:00 uur zoveel mogelijk gebruikt als vaste standplaats van deze snelle Watertaxi’s. U kunt voor een rit reserveren om verzekerd te zijn van een Watertaxi. Dit kan bij de hotelreceptie van het ss Rotterdam op het Main Deck of door te bellen naar Watertaxi Rotterdam via 010 – 403 03 03.

Over het ss Rotterdam

Het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Na jaren de wereldzeeën te hebben bevaren, ligt het schip daar waar haar roots liggen; in de Rotterdamse haven. Hotel, restaurants, bars, terras, bijzondere congres- en evenementenlocatie, attractie, trouwlocatie, kantoren en meer! Het ss Rotterdam biedt iedere bezoeker en gast al deze mogelijkheden en een unieke ervaring met een werelds uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam! Het schip is goed bereikbaar en de restaurants en bars zijn gratis toegankelijk. Het ss Rotterdam is onderdeel van WestCord Hotels.

Over Watertaxi Rotterdam

De Watertaxi ontstond in 1993 op initiatief van Hotel New York. Ons zusterhotel Hotel New York wilde via het water bereikbaar zijn voor haar gasten. Later ontstond het idee om een watertaxi-netwerk te ontwikkelen voor het gehele Rotterdamse havengebied. De gemeente Rotterdam besloot hieraan bij te dragen en legde een watertaxi-steigernetwerk aan met 50 aanlegplaatsen. Hierdoor werd de Watertaxi een belangrijk onderdeel van het Rotterdamse vervoersnetwerk.