Overig

Sturen op cijfers met Visser & Visser

566

Zicht op je bedrijf met enkele klikken
Op je tablet in één oogopslag kunnen zien hoe je bedrijf ervoor staat. Dat is mogelijk met het dashboard van Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs. Zij speelt met deze tool in op de behoefte van ondernemers aan actuele, toegankelijke managementinformatie. Vestigingsleider Bernard de Vries: “De huidige economische omstandigheden vragen om alert ondernemerschap. Wij ondersteunen ondernemers en organisaties daarbij, zodat zij de juiste beslissing op het juiste moment kunnen nemen.”

Op tijd sturen
“Waar je als onderneming vandaan komt is belangrijk,” vervolgt Marco Ruit. “Daarom speelt de jaarrekening nog steeds een rol en zal deze ook in deze houden. Echter, waar je naar toe gaat is veel belangrijker. Ondernemers willen meer dan ooit weten hoe ze hun resultaten bij kunnen sturen. Daarvoor heb je actuele informatie nodig. Deze is opgenomen in de dashboards die wij ondernemingen kunnen bieden.”

“Winst, omzet , kosten, cashflow . . . het dashboard maakt alle kengetallen die voor een ondernemer van belang zijn inzichtelijk,” aldus De Vries. “De weergave is grafisch mooi en overzichtelijk uitgewerkt en op verschillende manieren te zien. Als ingrijpen noodzakelijk is, wordt dit in één oogopslag duidelijk. Dit kan zowel met een blik op de pc als op bijvoorbeeld een iPad.”

Gegevensstromen
Volgens Ruit is een groot voordeel van dashboarding dat je méér dan financiële informatie op kunt nemen. “Het gaat om het ontsluiten van alle gegevens die voorhanden zijn binnen je organisatie. Niet-financiële informatie geeft zicht op de efficiency van de processen die onder de ‘motorkap’ plaatsvinden. Door dit vervolgens te koppelen aan financiële informatie, krijg je vanuit het ‘dashboard’ informatie over je bedrijf als geheel. Hierop kun je vervolgens nog beter actie nemen.”

Doorbraak
“Dit is echt een doorbraak in de manier van kijken naar managementinformatie,” aldus De Vries. “Slim en doordacht, maar ook gewoon hard nodig in deze tijden. Ondernemers moeten scherp aan de wind zeilen. Belangrijke beslissingen moeten in steeds minder tijd genomen. Door de ontwikkeling van onze dashboards kunnen wij ondernemingen daarbij ondersteunen. Scherper inzicht biedt de ondernemer meer kansen. Daar willen wij aan bijdragen, daar doen wij het voor!”

Bent u geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak om te ontdekken wat dashboarding voor u kan betekenen.