Overig

Techniek = V=Z x A (V x IJ)

592

Techniek = V=Z x A (V x IJ) Zo… denk daar maar even over na. Het hoeft niet zo heel lang want ik zal de formule gelijk even uitleggen. Het is een wetmatigheid die nog steeds voor een (groot) gedeelte van onze relaties opgaat.

Want als het gaat om techniek dan is de V van vertrouwen staat gelijk aan de mate van Zichtbaarheid vermenigvuldigd met de Aanwezigheid. En die Aanwezigheid is dan opgebouwd uit het Volume van het IJzer.

Oftewel… als alles wat er op techniek-gebied voor u geregeld moet worden maar zichtbaar is op uw vestiging in bakken met ijzer die, bij voorkeur, dan ook nog van die knipperende rode en groene lampjes hebben, bent u gerustgesteld.

En dat is natuurlijk best een uitdaging voor de techniek waar wij mee bezig zijn: de communicatietechniek. Want alles wordt onzichtbaar. Dat noemen ze dan ‘managed’ of ‘the Cloud’.

En nu komt de (tegenstrijdige) grap: Ik ben het helemaal met de formule eens! Maar dan anders… Het leuke is namelijk dat er helemaal niks onzichtbaar wordt. Die bakken met ijzer en knipperende lampjes blijven gewoon. Ze zijn echter veel en veel groter geworden (nog zichtbaarder dus!), maar staan op een andere plek. In een goed beveiligd datacenter en omringd door knappe koppen die 24/7 paraat zijn om die knipperende lampjes in de gaten te houden. En als er een keer een lampje rood knippert dat eigenlijk groen moet zijn, direct over te gaan tot actie.

En vanuit die omgeving ‘servicen’ wij de techniek op uw locatie. We hoeven alleen nog maar een klein kastje bij u neer te zetten om die hele stroom gecontroleerde communicatie en techniek in uw pand binnen te laten en routeren. Mooi toch?

Dus… houd vooral aan de formule vast, maar zet hem even in het juiste perspectief. Mocht u toch nog niet overtuigd zijn (bij ons heeft de klant altijd gelijk) ook geen probleem. Ik stuur mijn techneuten naar de Gamma en laat een plaatstalen kast neerzetten van 3 x 3 meter. Inclusief knipperlichten. Met uiteraard een zware waarschuwing aan u om hem nooit open te maken! Want er zit dan gewoon helemaal niks in…

Micha Helmink

Helmink Communicatie Groep