Overig

Uitstekende haring en gezellige party’s

752

Uitstekende haring en gezellige party’s

Ze zijn er weer. De Hollandse Nieuwe Haring. En ze smaken natuurlijk weer beter dan van vorig jaar. Dat zeggen we elk jaar, maar dit keer is het ook echt zo. De haring smaakt meer dan voortreffelijk. Lekker vol, vet en botermals. Kortom: om van te smullen en dat hebben we dan ook gedaan bij de drie haringparty’s die we bezochten. De eerste party was bij voetbalvereniging RVVH in Ridderkerk. Het is inmiddels een traditie geworden dat Mr. Th.A.M. Jansen Netwerk Notarissen, Flynth adviseurs en accountants, de Koning advocaten en ABN AMRO Bank, in samenwerking met Aart van Wijnen van Visspecialist Van Wijnen uit de Ridderhof in Ridderkerk, bij de grootste het hoogst spelende voetbalvereniging van Ridderkerk een haringparty organiseren. Traditiegetrouw was het er erg druk. De organisatoren hadden er rekening mee gehouden dat het weer wel eens onstabiel zou kunnen zijn en hadden vier flinke tenten neer laten zetten op het altijd gezellige sportpark. Later op de avond bleken de tenten niet voor niets te zijn gehuurd. Zo’n driehonderd relaties van de organiserende bedrijven genoten er van de haring, de drankjes en de door La Maremma geserveerde Pizzapunten. Voor een sfeervolle omlijsting zorgde Carlo Teunisse van CT-AV uit Hoogvliet. Er werd ook nog een vaatje haring geveild, waarvan de opbrengst (800 euro) ten goede komt van de jeugdafdeling van RVVH. Het vaatje haring werd overigens geschonken aan bejaardencentrum De Riederborgh, waar elke bewoner werd verrast met een heerlijke haring.

Kaat Mossel

De haringparty bij Kaat Mossel begon met prima weer en ook hier was het een drukte van belang. Ron en Mary-Claire Hirt hadden vergunning om de Admiraliteitskade voor hun brasserie af te sluiten voor het verkeer. Dat bleek, gezien de grote opkomst, geen overbodige luxe. Schmidt Zeevis stond er met kramen en de haringen vonden gretig aftrek bij de bekende gezichten van Kaat Mossel. Entertainer/zanger Ger Vos verzorgde er een optreden en het was dan ook bijzonder sfeervol. Het geluid was ook hier in handen van CT-AV uit Hoogvliet. Dat haringen moeten zwemmen werd bij Kaat Mossel door de weergoden wel heel erg letterlijk uitgevoerd. Aan het eind van de haringparty kwam het water namelijk met bakken uit de hemel. De sfeer onder de nog aanwezige ondernemers werd er echter niet minder door. Het bleef er nog lang gezellig druk.

Old Dutch

Ook Aad en Ineke van der Stel trakteerden hun relaties weer op een gezellige en sfeervolle haringparty. Het vernieuwde terras van Old Dutch zorgt voor een bijzondere ambiance. Met name de overkapping is bijzonder. Naar gelang het weer kunnen de panelen zodanig worden gedraaid dat je juist wel of niet in de zon zit, of dat je droog zit zodra het begint te regenen. Naast veel bekende Rotterdamse ondernemers troffen we hier een flink aantal bekende Nederlanders en celebrity’s. En ook bij Old Dutch vonden de overheerlijke haringen en andere lekkernijen hun weg.

Naast deze haringparty’s waren er ook dit jaar weer bij Bilderberg Parkhotel, Kotug, Flevum en Bon Bon. Volgend jaar doen we vast ook een van deze haringparty’s aan.