Overig

Van der Valk Hotel Ridderkerk brengt al vijf jaar mensen bij elkaar

532

Op 29 juni 2007 vond de officiële opening plaats van Van der Valk Hotel Ridderkerk. Vijf jaar later kijkt directeur Freek van der Valk tevreden terug op die periode en blikt hij met optimisme vooruit. “Alles draait hier om persoonlijk contact. Of het nu gaat om een gezellig familie-etentje, een zakelijke meeting of logeerplek voor buitenlandse gasten: wij brengen mensen bij elkaar.”

Van der Valk onderkent dat de wereld om ons heen in rap tempo verandert, maar dat belemmert niet dat gasten de weg naar Van der Valk Hotel Ridderkerk nog altijd feilloos weten te vinden. “We zijn geopend in 2007, nog net voor de economische crisis. Dat was natuurlijk een goed moment om te beginnen. Vanaf het eerste moment zijn de reacties van gasten positief. De prijs-kwaliteit verhouding is bij ons goed, je krijgt waar voor je geld.” Dat is zeker in de huidige economische omstandigheden belangrijk. Ondanks de opkomst van social media en de steeds vluchtigere manier van leven van een groot deel van de bevolking, is Van der Valk ervan overtuigd dat persoonlijk contact nog steeds van onschatbaar grote waarde is. “Die behoefte blijft groot. Wij vormen een zeer geschikte ontmoetingsplek voor veel mensen. We bieden een warme, gezellige sfeer en onze medewerkers zijn altijd gastvrij en vriendelijk. Ook de ligging en de parkeerruimte maken het aantrekkelijk.”

Bij de ontwikkeling van Van der Valk Hotel Ridderkerk vormden gastvrijheid, duurzaamheid en efficiency de kernwaarden. “In die volgorde, omdat het uiteindelijk draait om onze gasten. We hebben bij de bouw van het hotel veel duurzame energietechnieken toegepast waardoor de CO2-uitstoot 40 procent minder is dan bij een traditioneel installatieconcept. De belangrijkste technieken zijn warmte- en koudeopslag in de bodem, hergebruik van vrijkomende warmte uit de koel- en vriesinstallaties en warmte-krachtkoppeling.” Van der Valk ziet dat andere bedrijven het voorbeeld van Hotel Ridderkerk volgen. “Op meerdere gebieden hebben wij een vernieuwingsslag ingezet. Omdat wij een familiebedrijf zijn, denken we waarschijnlijk eerder aan de lange termijn. Het gaat niet om het rendement op korte termijn, maar om de toekomst van meerdere generaties. We willen met ons hotel op een duurzame en verantwoorde manier de toekomst tegemoet.” Van der Valk Hotel Ridderkerk gaat dus met haar tijd mee en is waar mogelijk zelfs voorloper. “Zakelijke gasten reageren verrast op het nieuwe concept. Ik hoor regelmatig dat ze een ontmoetingsplaats als de onze voorheen heel erg gemist hebben in de omgeving van Ridderkerk. Maar het mooiste compliment dat wij krijgen, is toch wel als men positief is over onze medewerkers. Vaak wordt gezegd dat we een enthousiast en professioneel team hebben. En dat klopt ook.” Van der Valk Hotel Ridderkerk gaat op de ingeslagen weg verder en heeft zelfs uitbreidingsplannen. “De boerderij West-einde, die voor het hotel staat, wordt gerenoveerd en omgetoverd tot een feestlocatie voor bruiloften en partijen. Het eerste kwartaal van 2013 zal waarschijnlijk de ingebruikname zijn.”