Transport & Logistiek

Vervanging en renovatie Van Brienenoordbrug goed voor bereikbaarheid Zuid-Holland

966

Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is verheugd met het besluit van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om de Van Brienenoordbrug in Rotterdam te vervangen en te renoveren. De brug in de A16 is met dagelijks 230.000 voertuigen de meest druk bereden weg van Nederland.

De afgelopen periode is extra onderzoek gedaan naar de staat van de Van Brienenoordbrug en de precieze omvang van de vernieuwingen die nodig zijn. Ook is gekeken of werkzaamheden slim gecombineerd konden worden. De minister heeft de Tweede Kamer nu geïnformeerd over een plan van aanpak.

“Vervanging en renovatie van de Van Brienenoordbrug is erg goed nieuws voor de bereikbaarheid van Rotterdam en heel Zuid-Holland”, stelt gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer. “De A16 is één van de drukste snelwegen van ons land. De Nieuwe Maas is één van de drukst bevaren rivieren. Hier moet de doorstroming en veiligheid voor weg en vaarweg zo goed mogelijk worden geborgd. Er zal ongetwijfeld veel overlast ontstaan tijdens de werkzaamheden, maar door het besluit van minister Van Nieuwenhuizen wordt deze overlast wel zoveel mogelijk beperkt.”

De werkzaamheden worden in de periode tussen 2023 en 2027 in fases uitgevoerd. Rijkswaterstaat probeert hiermee de overlast voor zowel het verkeer op de weg als op het water zoveel mogelijk te beperken. Kijk op de site van Rijkswaterstaat voor meer informatie over de renovatie.