Overig

Visser Media & Design: Verfrissende videoproducties

781

Visser Media & Design legde het Auto Event op 24 april jl. van dit zakenmagazine vast op een verfrissende videoproductie. Het nog jonge mediabedrijf maakt snel naam en faam in de regio en mag gerenommeerde bedrijven zoals Rabobank, Ardea Auto, De Haan Verhuizingen, Hogeschool Rotterdam en HJ Mediagroep tot haar klanten rekenen. En de lijst is dan nog lang niet compleet.

De succesvolle start-ups zijn Patrick Visser (25) en Jort van Meerkerk (24). Zij hebben veel gemeen. Beiden komen ze uit Alblasserdam, volgden een academische opleiding en volgen hun hart in plaats te kiezen voor een carrière met een te voorspellen groeicurve. Patrick maakte al op jonge leeftijd filmpjes en heeft de fijne kneepjes zichzelf aangeleerd met veel doorzettingsvermogen en kijken hoe de ‘grote jongens’ het doen. Hij bleek er oog voor te hebben en geleidelijk aan werd zijn werk professioneler. Terwijl hij nog studeerde besloot hij drie jaar geleden om Visser Media & Design op te richten. Voetbalvriend Jort werd aanvankelijk te hulp geroepen bij de productie van video-opdrachten en raakte eveneens besmet met het hetzelfde virus. Zij besloten samen verder te gaan en maken nu een ongelooflijke groei door. Het geheim van het succes zit in het feit dat het tweetal een videoproductie vanuit de bedrijfsgedachte van de opdrachtgever ‘vertaalt’ in creativiteit. “Vanuit onze bedrijfskundige opleiding denken wij mee met de opdrachtgever over het concept. Wij discussiëren graag over de boodschap van de video in relatie tot de doelgroep waarvoor de video bestemd is. Met regelmaat ontstaan daaruit verrassende inzichten. Dat meedenken appreciëren ondernemers enorm. Scepsis ten aanzien van onze leeftijd en het veronderstelde gebrek aan ervaring, verdwijnt als sneeuw voor de zon,” zegt Patrick.

De ambities zijn torenhoog. “Binnen enkele jaren hopen we een internationaal mediabedrijf te zijn met een uitgebreid team specialisten. Daar werken we hard voor. Bijna elke cent die binnenkomt, steken we in het bedrijf. Blijven investeren is noodzakelijk. Binnenkort krijgen we de beschikking over een 4K-camera en een drone om beelden vanuit de lucht te maken. Daarmee kunnen we nog professioneler opereren.” Het begin is er want nu al is er interesse vanuit het buitenland. “Onze groei zullen we voorlopig met freelancers opvangen, want we willen onze bedrijfsfilosofie van snel leveren vasthouden. Dat is één van onze sterke punten. Als we de opnames achter de rug hebben, gaan we onmiddellijk monteren. Soms adviseren we de opdrachtgever echter ook om een ander tijdstip te kiezen voor de videopresentatie. Een dergelijk advies zit ingebakken in ons totaalconcept om de video zo optimaal mogelijk te laten renderen.”

De jonge cineasten zijn enthousiast en gedreven. Met hun creativiteit gekoppeld aan kwaliteit hebben zij menige opdrachtgever al aangenaam verrast . Ook de promotievideo van het Drechtsteden BUSINESS Auto Event is goed ontvangen. Kijkt u maar op www.drechtstedenbusiness.nl.

Meer weten over Visser Media & Design? Zie www.vissermediadesign.nl