Overig

VKV Groep

1006

‘Wij doen veel voor onze klanten en dat houdt niet op na het sluiten van een deal’

Van Kerkhof & Visscher Groep heeft veertien vestigingen, waaronder drie in en om Rotterdam. Ondanks de grootte van het bedrijf, wordt alles decentraal georganiseerd. En dat is volgens Lieuwert den Hoedt, manager Fleetsales, een enorm voordeel. “De klant is bij ons geen nummer, maar profiteert wel van de voordelen van een groot bedrijf.”

VKV Groep is dealer van de merken Nissan, Renault, Dacia en Infiniti (ook importeur). Van budget tot premium, voor ieder is er wat wils. De afdeling Fleetsales is verantwoordelijk voor de marktbewerking van zakelijke klanten. Volgens Den Hoedt wordt er binnen VKV Groep veel geïnvesteerd in de Fleetafdeling. “Binnen onze Fleetafdeling zijn vier accountmanagers actief. Zij zijn goed opgeleid en houden de laatste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Ze informeren de klant niet alleen over het aanbod aan auto’s, maar kunnen ook alles vertellen over zaken als financiële producten en belastingen. En een bedrijf dat wil leasen, is uiteindelijk misschien wel veel voordeliger uit door te kopen. Samen met de accountmanager worden dit soort zaken op een rijtje gezet.” VKV Groep is adviesgericht. “We doen veel voor onze klanten en dat houdt niet op na het sluiten van een deal. We informeren over levertijden, bieden een haal- en brengservice en de werkplaatsen beschikken over ruime openingstijden.”

Door de persoonlijke aanpak doet de VKV Groep veel zaken met (semi-)overheden. “Renault en Nissan zijn merken die beschikbaar zijn voor de massa. De Renault Mégane (dCi NRG 110 pk) is populair vanwege de lage bijtelling van 14 procent. Dat is uniek voor een niet-hybride auto.” Het Renault Pro+ programma biedt de drukke ondernemer van nu een one-stop-shopping ervaring. Alle producten en diensten met betrekking tot het zakelijk gebruik van een bedrijfswagen worden op dezelfde locatie uitgevoerd. “Ruime openingstijden zorgen ervoor dat een onderhoudsbeurt zo min mogelijk kostbare tijd in beslag neemt. Ook worden passend vervangend vervoer en een haal- en brengservice aangeboden. Daarvoor zetten wij veelal vutters in als chauffeur. Daarmee tonen we ook onze sociale betrokkenheid.” Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een onderwerp dat naadloos aansluit op het thema ‘elektrisch rijden’. “Dat is natuurlijk helemaal hot. Het meest in het oog springende model is de Renault Twizy. Deze is beschikbaar in twee varianten en te koop vanaf 6900 euro. De accu huur je er dan bij, vanaf 50 euro per maand. Dit heeft als voordeel dat de klant bij een onverhoopt kapotte accu niet met een hoge schadepost komt te zitten.” Als stadsauto zijn de verwachtingen rondom de tweezitter hooggespannen. De spelers en begeleidingsstaf van Sparta Rotterdam zullen niet in een Twizy naar het Kasteel rijden, maar wel in de ander modellen van Renault. VKV Groep is namelijk per 1 juli Official Business Partner van Sparta Rotterdam. Hierdoor zal de selectie exclusief gaan rijden in auto’s van Renault, geleverd via de VKV Groep. “VKV Groep gaat de toekomst met vertrouwen tegemoet. De markt vraagt steeds meer om flexibiliteit en wij spelen daar goed op in.”