Overig

ZPITS verbindt bedrijven en werknemers

669

In dit nummer van Rijnmond BUSINESS besteden we onder meer aandacht aan HRM, onderwijs en Opleidingen. In dat kader spreken we Zippora Porcelijn. Zij verbindt met haar trainings- en scholingsinstituut ZPITS bedrijven en werknemers. ZPits staat bekend om haar persoonlijke en vraaggerichte aanpak en het grote dienstaanbod. Interne bedrijfsopleidingen voor zittende medewerkers behoren hier ook toe, zowel individueel als in groepsverband.

Naast een vast aanbod, waaronder Bedrijfshulpverlening, Basisveiligheid VCA en VOL, levert ZPITS ook maatwerk cursussen en trainingen. In de lesstof wordt een directe koppeling gemaakt met het bedrijf. “Cursisten leren bij ZPITS om vanuit een breder perspectief naar de eigen organisatie te kijken. We gaan gericht in op speerpunten en situaties die binnen een bedrijf actueel zijn. Medewerkers kunnen vrijwel elk moment starten met een opleiding of training.” Dankzij de persoonlijke aanpak zijn de slagingspercentages hoog. Medewerkers krijgen les in kleine groepen en door persoonlijke aandacht, begeleiding, coaching en voortgangsgesprekken houdt ZPITS continu een vinger aan de pols. Vanwege de crisis zijn bedrijven in de positie om extra kritisch te zijn als het gaat om werknemers. “Er is veel keus, dus men verwacht vaak het schaap met de vijf poten te vinden. Aan de andere kant merk je dat werknemers loyaler zijn. Zekerheid gaat momenteel voor jobhoppen. Investeren in trouwe werknemers loont dus meer dan ooit voor bedrijven.” Interne opleidingen verzorgen voor bedrijven is één van de pijlers van ZPITS. “Dankzij onze expertise hebben wij al vele organisaties kunnen helpen bij het stroomlijnen en optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Ons netwerk is bovendien groot, waardoor we ook als verbindende factor van waarde zijn. Onder meer Koning & Hartman en KPMG maken deel uit van ons klantbestand. Dat zulke grote namen tevreden zijn over onze werkwijze, is een mooi compliment.”

Het opleiden van mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt is een voornaam doel van ZPITS. Via omscholing en zij-instroom moeten zij hun plek en toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt weer verdienen. ZPITS is onder meer actief in de branches logistiek en asbest. “We krijgen aanmeldingen voor kandidaten vanuit diverse gemeenten en zijn erg streng aan de poort. Motivatie en een eerlijk verhaal; dat is wat wij willen zien en horen. Alleen dan is er een basis voor verdere samenwerking. Een op de tien aanmeldingen nemen wij op in ons traject. Daar gaan we vervolgens intensief mee aan de slag.” Van taaltraining voor laaggeletterden tot mbo-gekwalificeerde opleidingen met baangarantie; ZPITS heeft het te bieden.

Door een zorgvuldige intake en een communicatietraining vergroot ZPITS de succesvolle terugkeer van cursisten op de arbeidsmarkt. Porcelijn benadrukt dat ZPITS geen reïntegratiebedrijf is. “Wij zijn als opleider op zoek naar vruchtbare samenwerkingen en werken alleen met partijen die aansluiten bij onze visie.” Van kandidaten wordt ook een stuk eigen verantwoordelijkheid verwacht. “Wij helpen ze op weg, maar het is niet de bedoeling dat cursisten de hele tijd achterover leunen. Ze moeten zelf initiatieven nemen. Dat is de enige manier om iets te bereiken op de arbeidsmarkt. Verder is het een kwestie van normale regels opvolgen. Een deadline is een deadline, een petje doe je af in het klaslokaal en je stapt niet in joggingpak de les binnen. Wanneer bedrijven op bezoek komen, moeten zij zich een representatief beeld kunnen vormen. ZPITS steekt alleen energie in mensen die er voor de volle 100 procent voor gaan. Zelf doen we het namelijk ook niet voor minder.”

Vele partijen hebben door de jaren heen geprofiteerd van de samenwerking met ZPITS. Nieuwe partners zijn altijd welkom. “In ons uitgebreide netwerk van bedrijven en non-profit instellingen weten wij onze cursisten snel te plaatsen. Het zijn gemotiveerde en bekwame medewerkers, die weer volop meedraaien op de arbeidsmarkt.”  Nieuwsgierig geworden naar wat ZPITS voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan een kijkje op www.zpits.nl of bel vrijblijvend 010 – 4372700 voor meer informatie.